Update december 2022

Beste bewoners van Diermen,

Sinds geruime tijd is de driehoek Gemeente Putten/ZigD/Ecorus actief om te onderzoeken of er mogelijkheden binnen Diermen zijn om tot ontwikkeling van een zonnepark te komen.

Als gevolg van de eerste initiatieven, Vleessteeg en Kromme Koesteeg, welke niet op draagvlak konden rekenen vanuit Diermen, is ZigD opgericht.
Ecorus en ZigD hebben elkaar gevonden om in gemeenschappelijkheid te onderzoeken of er tot ontwikkeling van een zonnepark gekomen kon worden.
Hierbij moet worden opgemerkt dat de constructieve houding vanuit ZigD niet onopgemerkt mag blijven. Lang is er door ZigD gewerkt aan de zogenaamde Caroussel teneinde tot een realiseerbaar project te komen tegen de A28.

Deze moeite van ZigD, de betrokkenheid van de gemeente Putten en de wil om tot samenwerking te komen vanuit Ecorus heeft geleid tot een intentieovereenkomst welke als grondslag dient en zal blijven dienen om uiteindelijk al dan niet tot realisatie van een zonnepark te komen.

Op dit moment wordt er gesproken met de gemeente Putten over het eventueel mogelijk maken van een zonnepark op het land van Van’t Velt aan het begin van de Vleessteeg, nabij de provinciale weg. Het betreft hier een locatie die al eerder genoemd is door ZigD als een eventuele mogelijkheid.

Verder is er over deze locatie niet meer bekend dan dat deze locatie onder de aandacht gebracht is bij de wethouder.

We verwachten dat er in de loop van het komende jaar meer duidelijk wordt of het realiseren van dit zonnepark, 3,5 hectare, tot de mogelijkheden behoort.

Uiteraard zullen, zoals afgesproken, alle bevindingen met ZigD gedeeld worden. Dit alles om invulling te geven aan de intentieovereenkomst tussen alle betrokken partijen.

Tot slot rest mij niets anders dan u, mede namens mijn collega René Houtwipper, een goede Kerst en een gezond en zonnig 2023 toe te wensen.

Met vriendelijke groet,
Matthew Beelaerts
Adviseur
Matthew.Beelaerts@ecorus.com

Ecorus Development
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam
www.ecorus.com