Update augustus 2021

Beste buurtbewoners,

Ecorus – de zonneveldenontwikkelaar die samen met ZigD de intentieovereenkomst met de gemeente Putten ondertekende – heeft ons gevraagd de buurtbewoners van Diermen een update te sturen. Het bericht van Ecorus volgt zo meteen hieronder in een afzonderlijk bericht.

Aanvullend kan gemeld worden dat de woning en het land van Koelewijn aan het einde van de Kromme Koesteeg onder bod staan op Funda. De bieder is niet Ecorus en ons is op dit moment nog niet bekend wie de potentiële koper is. Mocht iemand dit wel weten, dan worden wij graag nader geïnformeerd.

Verder hebben wij als ZigD op dit moment geen verder nieuws en wensen jullie allen een ontspannen en zorgeloze zomer toe!
Marijke, Ruud, Norbert, Roelof en Rolf


BERICHT VAN ECORUS:

Geachte bewoners van buurtschap Diermen,

Het is nu ruim een half jaar na de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen de gemeente Putten, Ecorus en ZigD (Zonnenveldinspraak gemeenschap Diermen) dus de hoogste tijd om u te informeren over de stand van zaken rondom de ontwikkeling van een zonnepark langs de A28.

Wij als Ecorus zijn nog steeds heel druk met het spreken van allerlei verschillende stakeholders. Daarbij moet u o.a. denken aan landeigenaren, ZigD, gemeente, waterschap en netbeheerder. Het vergt de nodige onderhandeling, afstemming en uitwerking om tot een project te komen waarbij aandacht is voor alle stakeholders. Dit kost dus ook tijd om dit zorgvuldig te doen en iedereen aan het woord te laten. Ecorus zal na de zomerperiode, vanaf medio september, de gesprekken verder intensiveren met als doel om tegen het einde van dit jaar te zijn gekomen tot een definitief plan van aanpak.

Indien u vragen, opmerkingen heeft of meer informatie wilt ontvangen kunt u zich richten tot Ecorus via: René Houtwipper, projectontwikkelaar Ecorus, rene.houtwipper@ecorus.com
Hij is uiteraard altijd bereidt bij u langs te komen en met u in gesprek te gaan om de antwoorden en informatie te geven waar u naar op zoek bent.

René Houtwipper zal in verband met vakantie afwezig zijn tot maandag 23 augustus, indien u een mail aan hem richt weet u dat hij dus niet eerder met u in contact zal treden. Na terugkomst zal hij trachten zo spoedig mogelijk een reactie op uw mail te geven.

Na de zomer breekt een belangrijke periode aan waarin wij zullen toewerken naar een definitief plan.
Alvast bedankt.
Met zonnige groet,

René Houtwipper
Projectontwikkelaar
+31 6 36161110

Ecorus Development
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam

Rene.Houtwipper@ecorus.com
www.ecorus.com